Home » Nieuws » PostNL aanwezig met crypto stamp NFT

PostNL aanwezig met crypto stamp NFT


De Blockchain Expo in de RAI Amsterdam is 20 september succesvol afgetrapt. Het evenement stond uiteraard volledig in het teken van de wereld van blockchain en cryptocurrencies en duurt twee volle dagen. Een aantal grote namen binnen de industrie was aanwezig en in dit artikel geven we een korte sfeerimpressie van de eerste dag.

Blockchain Expo 2022

De Blockchain Expo in Amsterdam is al een paar jaar de grootste beurs voor blockchain-gerelateerde ontwikkelingen in heel Europa. Er waren in totaal meer dan 5.000 bezoekersen er waren zeker 200 bedrijven in de RAI Amsterdam aanwezig om bijvoorbeeld hun laatste technische innovatie tentoon te stellen. Ook hebben er meer dan 150 verschillende sprekers gesproken over hun visie voor de crypto-industrie, nu en in de toekomst.

Onder de aanwezigen zagen we enkele grote namen. Niet alleen vaste klanten binnen de crypto-industrie, zoals bijvoorbeeld Chainalysis en de EOS Foundation waren aanwezig. Ook zagen we veel bedrijven die op dit moment wellicht niet direct met de crypto-industrie in verband worden gebracht, maar hierin wel hun strepen aan het verdienen zijn. Denk hierbij aan: Amazon Web Services (AWS), ING, Bosch, Vodafone, en uiteraard PostNL. 

Het publiek bestond vanzelfsprekend uit crypto-enthousiastelingen en ontwikkelaars. De toegang was gratis, dus iedereen heeft deel uit kunnen maken van deze unieke blockchain-expo.

PostNL op de Blockchain Expo

Prominent aanwezig op de expo was ook het grootste Nederlandse postbedrijf, PostNL. Zij stonden hier, niet geheel verrassend, om hun nieuwe NFT-cryptopostzegel tentoon te stellen. Deze ‘NL crypto stamp’ werd deze maand voor het eerst onthuld en op de Blockchain Expo konden bezoekers de cryptopostzegel in ‘levende lijve’ aanschouwen.

postnl_crypto_stamp_overhandiging
Afbeelding 1: De overhandiging van de allereerste Nederlandse crypto stamp

Het was enorm druk bij de stand van PostNL en de eerste 100 duo-sets met daarin zowel de NL crypto stamp als de cryptopostzegel van Oostenrijkse post, waren in no time uitverkocht.. Hieruit blijkt maar weer eens dat de interesse in de NFT-cryptopostzegel groot is. Vandaag start de mainsale van de NL crypto stamp. Wil je niet buiten de boot vallen, zorg dan dat je op tijd achter je computer zit. Om 10.00 uur precies gaat de webshop open.

👉🏼 Lees vanaf 10.00 uur verder op de website van PostNL voor de mainsale.

Augmented reality stier

PostNL had naast de NFT-cryptopostzegel ook nog iets anders meegenomen naar de Blockchain Expo: Een augmented reality stier. Dit is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een stier die je na het scannen van een QR-code met je smartphone kan projecteren op de echte wereld. Uiteraard werd hier gekozen voor een stier, omdat dit dier ook te zien is op elke cryptopostzegel.

Volgens PostNL kun je op deze manier de virtuele wereld van non-fungible tokens (NFT) verbinden met de echte wereld; een geestige gimmick.

postnl_crypto_stamp_AR
Afbeelding 2: De slapende stier in augmented reality


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: