Home » Nieuws » PostNL aanwezig met crypto stamp NFT

PostNL aanwezig met crypto stamp NFT


De Blockchain Expo in de RAI Amsterdam is 20 september succesvol afgetrapt. Het evenement stond uiteraard volledig in het teken van de wereld van blockchain en cryptocurrencies en duurt twee volle dagen. Een aantal grote namen binnen de industrie was aanwezig en in dit artikel geven we een korte sfeerimpressie van de eerste dag.

Blockchain Expo 2022

De Blockchain Expo in Amsterdam is al een paar jaar de grootste beurs voor blockchain-gerelateerde ontwikkelingen in heel Europa. Er waren in totaal meer dan 5.000 bezoekersen er waren zeker 200 bedrijven in de RAI Amsterdam aanwezig om bijvoorbeeld hun laatste technische innovatie tentoon te stellen. Ook hebben er meer dan 150 verschillende sprekers gesproken over hun visie voor de crypto-industrie, nu en in de toekomst.

Onder de aanwezigen zagen we enkele grote namen. Niet alleen vaste klanten binnen de crypto-industrie, zoals bijvoorbeeld Chainalysis en de EOS Foundation waren aanwezig. Ook zagen we veel bedrijven die op dit moment wellicht niet direct met de crypto-industrie in verband worden gebracht, maar hierin wel hun strepen aan het verdienen zijn. Denk hierbij aan: Amazon Web Services (AWS), ING, Bosch, Vodafone, en uiteraard PostNL. 

Het publiek bestond vanzelfsprekend uit crypto-enthousiastelingen en ontwikkelaars. De toegang was gratis, dus iedereen heeft deel uit kunnen maken van deze unieke blockchain-expo.

PostNL op de Blockchain Expo

Prominent aanwezig op de expo was ook het grootste Nederlandse postbedrijf, PostNL. Zij stonden hier, niet geheel verrassend, om hun nieuwe NFT-cryptopostzegel tentoon te stellen. Deze ‘NL crypto stamp’ werd deze maand voor het eerst onthuld en op de Blockchain Expo konden bezoekers de cryptopostzegel in ‘levende lijve’ aanschouwen.

postnl_crypto_stamp_overhandiging
Afbeelding 1: De overhandiging van de allereerste Nederlandse crypto stamp

Het was enorm druk bij de stand van PostNL en de eerste 100 duo-sets met daarin zowel de NL crypto stamp als de cryptopostzegel van Oostenrijkse post, waren in no time uitverkocht.. Hieruit blijkt maar weer eens dat de interesse in de NFT-cryptopostzegel groot is. Vandaag start de mainsale van de NL crypto stamp. Wil je niet buiten de boot vallen, zorg dan dat je op tijd achter je computer zit. Om 10.00 uur precies gaat de webshop open.

👉🏼 Lees vanaf 10.00 uur verder op de website van PostNL voor de mainsale.

Augmented reality stier

PostNL had naast de NFT-cryptopostzegel ook nog iets anders meegenomen naar de Blockchain Expo: Een augmented reality stier. Dit is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een stier die je na het scannen van een QR-code met je smartphone kan projecteren op de echte wereld. Uiteraard werd hier gekozen voor een stier, omdat dit dier ook te zien is op elke cryptopostzegel.

Volgens PostNL kun je op deze manier de virtuele wereld van non-fungible tokens (NFT) verbinden met de echte wereld; een geestige gimmick.

postnl_crypto_stamp_AR
Afbeelding 2: De slapende stier in augmented reality


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: