Home » Nieuws » Solana hack schuld van Slope wallet, koers herstelt

Solana hack schuld van Slope wallet, koers herstelt


Gisteren werd bekend dat duizenden Solana-wallets door een hacker zijn leeg gehaald. Solana zegt dat dit komt door Slope Wallet. Volgens Solana is het netwerk zelf veilig.

Miljoenen euro’s verloren op Solana

Solana Status, de blockexplorer van Solana, zegt dat er geen bewijs is dat het Solana-protocol of de cryptografie ervan is gecompromitteerd.

Wat de hack precies veroorzaakte is nog niet 100% duidelijk maar het lijkt afkomstig te zijn van een kwetsbaarheid in Slope, een hot wallet op het Solana netwerk. Hierdoor zijn miljoenen euro’s gestolen aan SOL, NFT’s en op Solana gebaseerde tokens, waaronder stablecoin USDC.

 

De inbreuk lijkt gevolgen te hebben gehad voor adressen die “op een gegeven moment zijn gemaakt, geïmporteerd of gebruikt in Slope [Finance] mobiele wallet-applicaties”, aldus Solana Status.

Solana wallet Slope en Phantom

Dit kan betekenen dat het incident alleen Slope-accounts heeft geraakt. Waarschijnlijk maken zij gebruik van een derde partij om private keys te bewaren en heeft iemand hier toegang tot gekregen.

Andere wallets zoals Phantom maken ook indirect gebruik van Slope. Phantom schrijft sommige gebruikers van hun wallet geld hebben verloren omdat ze accounts hebben geïmporteerd van en naar een wallet van Slope.

Maak nieuwe Solana wallet aan

Phantom moedigt gebruikers aan om een nieuwe wallet aan te maken, maar liever niet bij Slope. Gebruikers worden vervolgens aangeraden om hun coins en NFT’s naar de nieuwe wallet te sturen.

Slope kwam ook met een statement waarin ze gebruikers aanraden om een nieuwe, unieke wallet aan te maken en alle activa daar naar toe te verzenden. In het statement valt te lezen dat ze er zelf ook nog niet achter zijn hoe een hacker toegang heeft verkregen tot de wallets van gebruikers.

Koers Solana herstelt

De hack had gisteren ook impact op de koers van Solana. Vlak nadat het nieuws over de hack bekend werd daalde de waarde op Binance met 8%. Inmiddels is de koers ietwat herstelt. De waarde op het moment van schrijven is 38,84 euro, een stijging van 3,4% vergeleken met gisteren.

Bron: Coingecko
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: