Home » Nieuws » Solana hack schuld van Slope wallet, koers herstelt

Solana hack schuld van Slope wallet, koers herstelt


Gisteren werd bekend dat duizenden Solana-wallets door een hacker zijn leeg gehaald. Solana zegt dat dit komt door Slope Wallet. Volgens Solana is het netwerk zelf veilig.

Miljoenen euro’s verloren op Solana

Solana Status, de blockexplorer van Solana, zegt dat er geen bewijs is dat het Solana-protocol of de cryptografie ervan is gecompromitteerd.

Wat de hack precies veroorzaakte is nog niet 100% duidelijk maar het lijkt afkomstig te zijn van een kwetsbaarheid in Slope, een hot wallet op het Solana netwerk. Hierdoor zijn miljoenen euro’s gestolen aan SOL, NFT’s en op Solana gebaseerde tokens, waaronder stablecoin USDC.

 

De inbreuk lijkt gevolgen te hebben gehad voor adressen die “op een gegeven moment zijn gemaakt, geïmporteerd of gebruikt in Slope [Finance] mobiele wallet-applicaties”, aldus Solana Status.

Solana wallet Slope en Phantom

Dit kan betekenen dat het incident alleen Slope-accounts heeft geraakt. Waarschijnlijk maken zij gebruik van een derde partij om private keys te bewaren en heeft iemand hier toegang tot gekregen.

Andere wallets zoals Phantom maken ook indirect gebruik van Slope. Phantom schrijft sommige gebruikers van hun wallet geld hebben verloren omdat ze accounts hebben geïmporteerd van en naar een wallet van Slope.

Maak nieuwe Solana wallet aan

Phantom moedigt gebruikers aan om een nieuwe wallet aan te maken, maar liever niet bij Slope. Gebruikers worden vervolgens aangeraden om hun coins en NFT’s naar de nieuwe wallet te sturen.

Slope kwam ook met een statement waarin ze gebruikers aanraden om een nieuwe, unieke wallet aan te maken en alle activa daar naar toe te verzenden. In het statement valt te lezen dat ze er zelf ook nog niet achter zijn hoe een hacker toegang heeft verkregen tot de wallets van gebruikers.

Koers Solana herstelt

De hack had gisteren ook impact op de koers van Solana. Vlak nadat het nieuws over de hack bekend werd daalde de waarde op Binance met 8%. Inmiddels is de koers ietwat herstelt. De waarde op het moment van schrijven is 38,84 euro, een stijging van 3,4% vergeleken met gisteren.

Bron: Coingecko
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: