Home » Nieuws » Solana hack schuld van Slope wallet, koers herstelt

Solana hack schuld van Slope wallet, koers herstelt


Gisteren werd bekend dat duizenden Solana-wallets door een hacker zijn leeg gehaald. Solana zegt dat dit komt door Slope Wallet. Volgens Solana is het netwerk zelf veilig.

Miljoenen euro’s verloren op Solana

Solana Status, de blockexplorer van Solana, zegt dat er geen bewijs is dat het Solana-protocol of de cryptografie ervan is gecompromitteerd.

Wat de hack precies veroorzaakte is nog niet 100% duidelijk maar het lijkt afkomstig te zijn van een kwetsbaarheid in Slope, een hot wallet op het Solana netwerk. Hierdoor zijn miljoenen euro’s gestolen aan SOL, NFT’s en op Solana gebaseerde tokens, waaronder stablecoin USDC.

 

De inbreuk lijkt gevolgen te hebben gehad voor adressen die “op een gegeven moment zijn gemaakt, geïmporteerd of gebruikt in Slope [Finance] mobiele wallet-applicaties”, aldus Solana Status.

Solana wallet Slope en Phantom

Dit kan betekenen dat het incident alleen Slope-accounts heeft geraakt. Waarschijnlijk maken zij gebruik van een derde partij om private keys te bewaren en heeft iemand hier toegang tot gekregen.

Andere wallets zoals Phantom maken ook indirect gebruik van Slope. Phantom schrijft sommige gebruikers van hun wallet geld hebben verloren omdat ze accounts hebben geïmporteerd van en naar een wallet van Slope.

Maak nieuwe Solana wallet aan

Phantom moedigt gebruikers aan om een nieuwe wallet aan te maken, maar liever niet bij Slope. Gebruikers worden vervolgens aangeraden om hun coins en NFT’s naar de nieuwe wallet te sturen.

Slope kwam ook met een statement waarin ze gebruikers aanraden om een nieuwe, unieke wallet aan te maken en alle activa daar naar toe te verzenden. In het statement valt te lezen dat ze er zelf ook nog niet achter zijn hoe een hacker toegang heeft verkregen tot de wallets van gebruikers.

Koers Solana herstelt

De hack had gisteren ook impact op de koers van Solana. Vlak nadat het nieuws over de hack bekend werd daalde de waarde op Binance met 8%. Inmiddels is de koers ietwat herstelt. De waarde op het moment van schrijven is 38,84 euro, een stijging van 3,4% vergeleken met gisteren.

Bron: Coingecko
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: