Home » Nieuws » Stake-rendement Ethereum naar recordhoogte dankzij memecoins

Stake-rendement Ethereum naar recordhoogte dankzij memecoins


Het is op dit moment wel heel aantrekkelijk om Ethereum te staken op het Proof-of-Stake netwerk. Dankzij de drukte op de blockchain, vanwege de hype rondom bepaalde memecoins (denk aan PEPE), is het rendement opgeklommen tot 8,6 procent op jaarbasis. In totaal verdienden validators in de eerste week van mei 24.997 Ether (46 miljoen dollar), wat een stijging van 36 procent is ten opzichte van afgelopen week.

Wat is er aan de hand?

Door de nieuwe hype rondom memecoins zijn de transactiekosten op Ethereum door het dak gegaan de afgelopen dagen. Vorige week lag de gemiddelde transactie qua kosten boven de 100 gwei, wat het hoogste niveau is sinds mei 2022.

Dat resulteerde uiteindelijk in een prijs van ongeveer 30 dollar per swap voor eindgebruikers. Naarmate de transactiekosten stijgen profiteren de validators daar natuurlijk van door hogere inkomsten voor het verwerken van transacties. Daarnaast gaan er hierdoor ook meer ethers op de digitale brandstapel. Door EIP-1559, een update voor Ethereum, wordt een deel van de transactiekosten in het netwerk steevast op de digitale brandstapel gegooid en voorgoed vernietigd.

Dat zorgt er uiteindelijk ook voor dat de schaarste van ethereum toeneemt. Als de vraag op hetzelfde niveau blijft, is dat in feite ook een soort extra rendement voor stakers. Wat dat betreft is de overstap naar Proof-of-Stake tot dusverre een zeer positieve ontwikkeling voor Ethereum. Ook is te zien dat stakers in grote getalen weer naar het Ethereum netwerk trekken.

Op Twitter vroegen we onze volgers vandaag of zij ook al ETH, of andere cryptocurrencies, staken. Zie jij het wel zitten om jaarlijks een passief rendement te verdienen, of houd je je hier totaal niet mee bezig. Laat het ons weten!

19 miljoen ethereum

Op het moment van schrijven zitten er 19 miljoen ethers in het staking-contract van de Proof-of-Stake blockchain. Die ethereum dragen gezamenlijk een waarde van ruim 34 miljard dollar en zijn verdeeld over een totaal van meer dan 560.000 validators. Dat laat maar zien hoe populair het staken van ethereum op dit moment is.

Wat dus niet gek is, gezien het meer dan behoorlijke rendement wat je daarover kunt vangen. Om dat echt interessant te maken moet de koers van ether natuurlijk nog wel wat stijgen. Zeker als je bedenkt dat de all-time high op bijna 5.000 dollar ligt, is de huidige koers van 1.842 dollar wat teleurstellend.

Aan de andere kant kun je beargumenteren dat er daardoor de potentie is op nog een stuk meer. De 8 procent die je momenteel pakt kan zomaar verdubbelen als de koers weer een sprong richting de all-time high maakt. Al is het natuurlijk nooit zeker dat er weer een bullrun aankomt.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

  De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor

 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: