Home » Nieuws » Steam verbied NFT’s en blockchain games

Steam verbied NFT’s en blockchain games

Steam verbied NFT's en blockchain games
Steam verbied NFT’s en blockchain games 

Steam verbied NFT’s en blockchain games definitief

Het grote populaire digitale gaming platform steam verbied NFT’s en blockchain games definitief. Alles wat crypto- of NFT-handel mogelijk maakt is vanaf nu verboden op steam.

Geen fan van NFT’s

In de sectie “regels en richtlijnen” waarin staat wat niet gepubliceerd mag worden op het platform, hebben de ontwikkelaars van Steam, Valve, een nieuwe regel toegevoegd.

“Toepassingen gebouwd op blockchain technologie die cryptocurrencies of NFT’s uitgeven of toestaan om uit te wisselen.”

 Een vertegenwoordiger beweerde dat de beslissing was genomen omdat het beleid van Steam “niet toestaat dat items met waarde in de echte wereld” deel uitmaken van zijn ecosysteem.

 

Steam verbied NFT’s en blockchain games,maar waarom?

Er was geen formele verklaring over Steam’s blockchain verbod. Hoewel velen mogelijke oorzaken hebben geopperd, zou een reden kunnen zijn dat Valve (het bedrijf achter steam) juridische gegevens verzamelt, zoals bank- en bedrijfsgegevens. Dit is om gebruikers te betalen die deel uitmaken van het “Steamworks onboarding proces.” Valve voert ook identiteits- en belastingdocumentverificatie uit. Dit in gedachten houdend, zouden op blockchain gebaseerde apps en hun makers moeilijk te controleren kunnen zijn. Bovendien zouden sommige bepalingen van de Amerikaanse infrastructuurwet met betrekking tot digitale activa NFT’s en crypto-regelgeving het moeilijker kunnen maken voor bedrijven.

 

Hebben NFT’s eigenlijk wel waarde in de echte wereld?

Wat betreft de vraag of NFT’s waarde hebben buiten hun eigen ecosysteem, is het niet echt duidelijk, wel is bekend dat er enorm veel geld in de NFT wereld omgaat, zo worden er soms wel miljoenen betaald voor een enkele NFT. Oook bekende personen en grote bedrijven doen hier in mee. zo kocht Visa laatst nog een NFT van CyberPunk voor ruim 150.000,00 dollar. Ook bestaan er collecties die inmiddels veel waard zijn. Ook de eerst aangeboden NFT (genaamd: beeple) bij veilinghuis Christy’s is veel waard, wel te verstaan zo een dikke 69.346.250,00 dollar.

 

Stijging van populariteit in NFT’s en blockchain games (GameFi)

De stijging in populariteit van GameFi en NFT-gebaseerde games is bijna onmogelijk te negeren. Neem het spel Axie infinity, deze heeft tussen het tweede en derde kwartaal van 2021 de inkomsten met ongeveer 48 keer zien stijgen. Bovendien staat Axie Infinity met zijn marktkapitalisatie in de top vijf van de traditionele videogamereuzen. Dit terwijl Axie Infinity pas begin dit jaar werd uitgegeven, het bedrijf is inmiddels 3.000.000.000,00 dollar waard! ja je leest het goed, een dikke 3 miljard. Het bedrijf is pas opgericht in 2018. En hiermee 1 van de meeste succesvolste bedrijven van de afgelopen jaren.

Ondanks de discrete verandering in de regels, bleef het verbod van Steam niet lang onopgemerkt. De COO van Axie Infinity beweerde daarentegen dat de nieuwe richtlijn nog niet is toegevoegd aan de Steam Direct pagina.

De meest uitgesproken criticus was Sky Mavis, de maker van Axie Infinity. Op 16 oktober tweette het bedrijf het volgende:

“Vandaag heeft @Steam alle games die gebouwd zijn met Blockchain en NFT’s geblokkeerd uit hun winkel. Onze Mavis Hub vertegenwoordigt een ander pad – een toekomst waar gamers eigendomsrechten en economische vrijheid hebben. We zullen winnen. De toekomst van gaming staat op het spel.”

Voor Sky Mavis was dit ook meteen een mooi moment om van de gelegenheid gebruik te maken, en hun eigen game launcher van het bedrijf direct goed kon promoten.

 

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: