Home » Nieuws » Steam verbied NFT’s en blockchain games

Steam verbied NFT’s en blockchain games

Steam verbied NFT's en blockchain games
Steam verbied NFT’s en blockchain games 

Steam verbied NFT’s en blockchain games definitief

Het grote populaire digitale gaming platform steam verbied NFT’s en blockchain games definitief. Alles wat crypto- of NFT-handel mogelijk maakt is vanaf nu verboden op steam.

Geen fan van NFT’s

In de sectie “regels en richtlijnen” waarin staat wat niet gepubliceerd mag worden op het platform, hebben de ontwikkelaars van Steam, Valve, een nieuwe regel toegevoegd.

“Toepassingen gebouwd op blockchain technologie die cryptocurrencies of NFT’s uitgeven of toestaan om uit te wisselen.”

 Een vertegenwoordiger beweerde dat de beslissing was genomen omdat het beleid van Steam “niet toestaat dat items met waarde in de echte wereld” deel uitmaken van zijn ecosysteem.

 

Steam verbied NFT’s en blockchain games,maar waarom?

Er was geen formele verklaring over Steam’s blockchain verbod. Hoewel velen mogelijke oorzaken hebben geopperd, zou een reden kunnen zijn dat Valve (het bedrijf achter steam) juridische gegevens verzamelt, zoals bank- en bedrijfsgegevens. Dit is om gebruikers te betalen die deel uitmaken van het “Steamworks onboarding proces.” Valve voert ook identiteits- en belastingdocumentverificatie uit. Dit in gedachten houdend, zouden op blockchain gebaseerde apps en hun makers moeilijk te controleren kunnen zijn. Bovendien zouden sommige bepalingen van de Amerikaanse infrastructuurwet met betrekking tot digitale activa NFT’s en crypto-regelgeving het moeilijker kunnen maken voor bedrijven.

 

Hebben NFT’s eigenlijk wel waarde in de echte wereld?

Wat betreft de vraag of NFT’s waarde hebben buiten hun eigen ecosysteem, is het niet echt duidelijk, wel is bekend dat er enorm veel geld in de NFT wereld omgaat, zo worden er soms wel miljoenen betaald voor een enkele NFT. Oook bekende personen en grote bedrijven doen hier in mee. zo kocht Visa laatst nog een NFT van CyberPunk voor ruim 150.000,00 dollar. Ook bestaan er collecties die inmiddels veel waard zijn. Ook de eerst aangeboden NFT (genaamd: beeple) bij veilinghuis Christy’s is veel waard, wel te verstaan zo een dikke 69.346.250,00 dollar.

 

Stijging van populariteit in NFT’s en blockchain games (GameFi)

De stijging in populariteit van GameFi en NFT-gebaseerde games is bijna onmogelijk te negeren. Neem het spel Axie infinity, deze heeft tussen het tweede en derde kwartaal van 2021 de inkomsten met ongeveer 48 keer zien stijgen. Bovendien staat Axie Infinity met zijn marktkapitalisatie in de top vijf van de traditionele videogamereuzen. Dit terwijl Axie Infinity pas begin dit jaar werd uitgegeven, het bedrijf is inmiddels 3.000.000.000,00 dollar waard! ja je leest het goed, een dikke 3 miljard. Het bedrijf is pas opgericht in 2018. En hiermee 1 van de meeste succesvolste bedrijven van de afgelopen jaren.

Ondanks de discrete verandering in de regels, bleef het verbod van Steam niet lang onopgemerkt. De COO van Axie Infinity beweerde daarentegen dat de nieuwe richtlijn nog niet is toegevoegd aan de Steam Direct pagina.

De meest uitgesproken criticus was Sky Mavis, de maker van Axie Infinity. Op 16 oktober tweette het bedrijf het volgende:

“Vandaag heeft @Steam alle games die gebouwd zijn met Blockchain en NFT’s geblokkeerd uit hun winkel. Onze Mavis Hub vertegenwoordigt een ander pad – een toekomst waar gamers eigendomsrechten en economische vrijheid hebben. We zullen winnen. De toekomst van gaming staat op het spel.”

Voor Sky Mavis was dit ook meteen een mooi moment om van de gelegenheid gebruik te maken, en hun eigen game launcher van het bedrijf direct goed kon promoten.

 

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

  Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit

 • Gaat Bitcoin nog verder dalen? John bekijkt BTC, AVAX en meer

  Er staat weer een nieuwe crypto analyes video van John voor jullie klaar. In deze video buigt John zich over de een mogelijke recessie, die wellicht zelfs al begonnen is. Daarnaast werpt John een blik op de koers van onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tezos (XTZ) en avalanche (AVAX). Dit en nog meer zie

 • Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

  Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij. Cardano Vasil hard fork Gisteren maakte

 • Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

  De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

 • Meer dan 80% van Ethereum-stakers maakt verlies

  Een belangrijke drijfveer achter de afgelopen crypto-bullrun was staking van ether-tokens op Ethereum. ‘S werelds grootste layer 1-netwerk is namelijk aan het overstappen op Proof-of-Stake (PoS). Die drijfveer had op zichzelf al goed genoeg kunnen zijn om meer waarde vast te leggen op het netwerk, en daarmee ook in andere cryptocurrencies. Maar nu de markt

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: