Home » Nieuws » Terra (LUNA) crasht met 50% nadat UST stablecoin naar $0,68 zakt » Crypto Insiders

Terra (LUNA) crasht met 50% nadat UST stablecoin naar $0,68 zakt » Crypto Insiders


Terra (LUNA) bevindt zich in een benaderde situatie. Zoals gisteren al in het crypto nieuws te lezen was, verloor TerraUSD (UST), een stablecoin op het netwerk, zijn link met de dollar. Dit zorgde voor verdere chaos die gisteren even tot bedaren leek te komen. Maar nu is het opnieuw raak!

1 UST zakt naar een waarde van $0,68

Door de chaos op de markt en de situatie omtrent UST, kwam de stablecoin in zwaar water terecht. Gisteren daalde UST al even tot $0,98 wat de Luna Foundation Guard (LFG) deed besluiten om $1,5 miljard aan bitcoin (BTC) en UST uit te lenen aan externe partijen. Dit met als doel om liquiditeit te bieden en zo de waarde van UST te ondersteunen.

Dit heeft tot nu toe nog weinig effect gehad, zo blijkt als we naar de grafiek van de stablecoin kijken. Waar UST dus idealiter ten alle tijden een waarde van $1 moet hebben, zelfs in tijden als deze, is de stabiliteit ver te zoeken:

TerraUSD/Amerikaanse dollar grafiek – Bron: CoinMarketCap

Alhoewel de waarde weer enigszins lijkt te stabiliseren, is de situatie nog niet opgelost. Terra medeoprichter Do Kwon laat op Twitter “meer kapitaal in te zetten” en “steady lads,” wat zoveel betekent als “houd vol jongens.”

Terra (LUNA) zakt volledig in

De pijn is ook te zien op de grafiek van LUNA, de cryptocurrency waarmee gebruikers UST kunnen maken. Gebruikers kunnen hun LUNA vernietigen en krijgen er dan UST voor terug, en vice versa. Zodoende zou de waarde van UST door arbitragemogelijkheden op $1 moeten blijven handelen. Doordat dit nu niet goed gaat, lijken investeerders vertrouwen te verliezen in het project.

Ten opzichte van 24 uur geleden staat LUNA zelfs 50% in de min! De cryptocurrency handelt hiermee op een waarde van $31, waar het gisteren nog rond de $61 handelde. Kortom, zware tijden voor het Terra-netwerk. Hopelijk worden de problemen snel opgelost.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: