Home » Nieuws » “Terra Luna oprichter Do Kwon is naar Noord-Korea gevlucht”

“Terra Luna oprichter Do Kwon is naar Noord-Korea gevlucht”


We kennen Do Kwon allemaal van de inmiddels roemruchte implosie van het Terra (LUNA) protocol, waarbij voor 40 miljard dollar aan vermogen in rook opging. Inmiddels heeft de Zuid-Koreaanse overheid een arrestatiebevel voor Do Kwon uitgevaardigd, maar blijkt de man tot op de heden spoorloos.

Is Do Kwon in Noord Korea?

Nu gaan er geruchten rond dat de oprichter van Terra zich schuilhoudt in Noord-Korea. In een post op het niet extreem betrouwbare Reddit, claimt een gebruiker dat Do Kwon via Singapore naar Noord-Korea is gevlucht.

Op zich zou dat een logische verklaring zijn waarom Do Kwon momenteel zo moeilijk te vinden is voor Interpol, dat vorige week nog een Red Notice voor hem uitvaardigde. Een Red Notice betekent dat lokale politieautoriteiten toestemming hebben om Do Kwon op te pakken.

Volgens het bericht op Reddit heeft Do Kwon een Noord-Koreaans paspoort gekregen in ruil voor zijn expertise in de crypto- en blockchainwereld. Hij zou de Noord-Koreaanse overheid onder andere moeten helpen met het bouwen van een eigen blockchain-ecosysteem.

De kans is echter groot dat het om een grap gaat. Een andere Reddit-gebruiker laat weten dat zijn “Noord-Koreaanse vrienden in Pyongyang” iemand gespot hebben die “Ik discussieer niet met sloebers. Vervolg uw weg in armoede” en “Have fun staying poor” naar mensen roept.

Locatie onbekend

Er is op dit moment nog geen enkele bevestiging over de locatie van Do Kwon. Waarschijnlijk zijn de geruchten over zijn verblijf in Noord-Korea ook alles behalve waar. Aan de andere kant zijn er gekkere dingen gebeurd en lijkt het voor Do Kwon niet veilig om zich in de ‘Westerse wereld’ te begeven.

In die zin zou een ontsnapping naar het bijna hermetisch gesloten Noord-Korea geen slechte optie zijn voor de oprichter van het gevallen Terra. Do Kwon zelf ontkent continu de geruchten dat hij op de vlucht is voor de autoriteiten.

“Ik ben niet ‘op de vlucht’ of iets in die richting voor enige overheidsinstelling die interesse heeft om te communiceren, we werken volledig mee en hebben niets te verbergen”, aldus Do Kwon zelf over de aantijgingen.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: