Home » Nieuws » “Terra Luna oprichter Do Kwon is naar Noord-Korea gevlucht”

“Terra Luna oprichter Do Kwon is naar Noord-Korea gevlucht”


We kennen Do Kwon allemaal van de inmiddels roemruchte implosie van het Terra (LUNA) protocol, waarbij voor 40 miljard dollar aan vermogen in rook opging. Inmiddels heeft de Zuid-Koreaanse overheid een arrestatiebevel voor Do Kwon uitgevaardigd, maar blijkt de man tot op de heden spoorloos.

Is Do Kwon in Noord Korea?

Nu gaan er geruchten rond dat de oprichter van Terra zich schuilhoudt in Noord-Korea. In een post op het niet extreem betrouwbare Reddit, claimt een gebruiker dat Do Kwon via Singapore naar Noord-Korea is gevlucht.

Op zich zou dat een logische verklaring zijn waarom Do Kwon momenteel zo moeilijk te vinden is voor Interpol, dat vorige week nog een Red Notice voor hem uitvaardigde. Een Red Notice betekent dat lokale politieautoriteiten toestemming hebben om Do Kwon op te pakken.

Volgens het bericht op Reddit heeft Do Kwon een Noord-Koreaans paspoort gekregen in ruil voor zijn expertise in de crypto- en blockchainwereld. Hij zou de Noord-Koreaanse overheid onder andere moeten helpen met het bouwen van een eigen blockchain-ecosysteem.

De kans is echter groot dat het om een grap gaat. Een andere Reddit-gebruiker laat weten dat zijn “Noord-Koreaanse vrienden in Pyongyang” iemand gespot hebben die “Ik discussieer niet met sloebers. Vervolg uw weg in armoede” en “Have fun staying poor” naar mensen roept.

Locatie onbekend

Er is op dit moment nog geen enkele bevestiging over de locatie van Do Kwon. Waarschijnlijk zijn de geruchten over zijn verblijf in Noord-Korea ook alles behalve waar. Aan de andere kant zijn er gekkere dingen gebeurd en lijkt het voor Do Kwon niet veilig om zich in de ‘Westerse wereld’ te begeven.

In die zin zou een ontsnapping naar het bijna hermetisch gesloten Noord-Korea geen slechte optie zijn voor de oprichter van het gevallen Terra. Do Kwon zelf ontkent continu de geruchten dat hij op de vlucht is voor de autoriteiten.

“Ik ben niet ‘op de vlucht’ of iets in die richting voor enige overheidsinstelling die interesse heeft om te communiceren, we werken volledig mee en hebben niets te verbergen”, aldus Do Kwon zelf over de aantijgingen.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto recap 05-12: Bitvavo over cryptowinter, en meer crypto nieuws

  Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vinden we uitspraken van de

 • Bitcoin kan in 2023 naar de $5.000 zakken, volgens bank uit VS

  Standard Chartered, een bank gevestigd in de Verenigde Staten, deelt aan het einde van elk jaar een lijst van mogelijke verrassingen voor het volgende jaar, zo ook dit jaar. In de lijst wordt bijvoorbeeld gesproken over een mogelijke impeachment van president Biden, maar ook bitcoin (BTC) staat in de lijst. Helaas voor bitcoin investeerders is

 • Mysterieuze bitcoin miner deelt BTC handtekening uit 2009

  Op 31 oktober 2008 werd in een negen pagina’s lange whitepaper het idee achter Bitcoin (BTC) uitgelegd. Na enkele maanden hard werken werd op 3 januari 2009 het eerste blok gemined van het nieuwe elektronische peer-to-peer geldsysteem. Op dat moment kwam de eerste vijftig BTC op de markt, een historische gebeurtenis. Op 12 januari 2009

 • Waarom jij bitcoin steeds te duur koopt: Door ‘t oog van de psycholoog

  Michael Eisink is al 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van crypto en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. In de huidige bearmarkt zien we, net als in de vorige cycli, een vermindering van aandacht voor

 • Coinbase CEO: “Vertrouw voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried niet”

  Onlangs werd de crypto industrie wakker geschud door de teloorgang van crypto exchange FTX. De voormalig CEO van de exchange, Sam Bankman-Fried (SBF) werd vervolgens ineens een van de meest beruchte personen in de hele sector. Volgens de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, is SBF simpelweg niet te vertrouwen. De $8 miljard die FTX kwijt

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: