Home » Nieuws » Tether USDT stablecoin hervindt link met dollar na Terra crash

Tether USDT stablecoin hervindt link met dollar na Terra crash


Terra’s UST was niet de enige stablecoin die in mei in de problemen kwam. Ook Trons USDD, de kleinere stablecoin DEI en Tethers USDT ondervonden bijvoorbeeld problemen. USDT verloor zijn ‘peg’ (koppeling) met de Amerikaanse dollar en daalde ongeveer 5% in waarde. Het duurde lang voordat de token weer stabiel werd – dat is namelijk pas deze maand gebeurd. Dat meldt onderzoeker Clara Medalie van Kaiko:

Veel risico in USDT

De grootste problemen met USDT, en met stablecoins in het algemeen, zagen in mei het daglicht, toen Terra compleet instortte. Tethers USDT werkte al langer toe naar een herstel van de peg, maar pas pas sinds halverwege deze maand kwam de coin terug in het territorium van een stabiele peg. Daarvoor bleef het 68 dagen lang onder zijn koppeling hangen.

USDT was een lange tijd een controversieel item door onduidelijkheid omtrent het onderpand. Vorige maand schreven we dat een paar hedgefondsen Tether op grote schaal aan het shorten zijn. Deze groep investeerders speculeerden dat USDT nog meer problemen krijgt en nog meer waarde zou verliezen. Als deze investeerders hun zin hadden gekregen, dan had het vertrouwen een zeer grote deuk op kunnen lopen. Dan hadden we wellicht een herhaling van UST’s noodlot gezien.

Dat is duidelijk niet gelukt. Althans, voor nu niet. Wel is de marktkapitalisatie van USDT flink gedaald. Die lag voor de crash van Terra nog boven $83 miljard en ligt momenteel rond $66 miljard. De marktwaarde van Circle’s stablecoin USDC komt met $55 miljard inmiddels in de buurt.

USDT is nu wel stabiel, maar de marktwaarde is sinds mei hard gedaald.

Tether nog steeds controversieel

Tether is niet voor niets een controversieel bedrijf. De stablecoin uitgever heeft nooit een echte audit laten uitvoeren van het onderpand van USDT. Het bedrijf zei onlangs geen obligaties van risicovolle Chinese bedrijven te hebben en ‘geen verlies’ te hebben gemaakt op een lening bij Celsius.

Opvallend is dat Tether zelf ondertussen erg veel vertrouwen lijkt te hebben in zijn ecosysteem. Het is flink aan het uitbreiden, met een nieuwe stablecoin op basis van de Mexicaanse peso (MXN) en door USDT aan te bieden op Polygon en op Tezos. Tether heeft nu zelfs zijn eigen videochat-app die crypto-betalingen ondersteunt.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • FTX CEO Sam Bankman-Fried zet advocaat van Ghislaine Maxwell in

  Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van het ingestorte FTX, lijkt zich wel degelijk zorgen te maken over de strafrechtelijke gevolgen van zijn handelen. Om zichzelf te beschermen heeft Bankman-Fried nu Mark Cohen ingehuurd, dezelfde advocaat die Ghislaine Maxwell inzette voor haar verdediging. Ghislaine Maxwell kreeg uiteindelijk 20 jaar gevangenisstraf voor mensenhandel, onder andere in minderjarige

 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste fraudeurs ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: