Home » Nieuws » Tether’s USDT groeit $500 miljoen na maandenlange dalingen

Tether’s USDT groeit $500 miljoen na maandenlange dalingen


De marktkapitalisatie van tether (USDT), de grootste stablecoin van de crypto-markt, is voor het eerst in drie maanden weer gegroeid. Na een maandenlange negatieve trend, ziet het bedrijf achter de stablecoin nu eindelijk weer positieve instromen. Is dit een teken dat de markt langzaamaan aan het herstellen is?

Tether marktkapitalisatie groeit, vertrouwen ook?

De marktkapitalisatie van USDT, dat is de totale waarde van alle USDT coins in omloop, is de afgelopen maanden flink gedaald. Maar voor het eerst sinds deze neerwaartse trend inzette is de afgelopen week weer een significante toename te zien. Het gaat om een toename van rium $500 miljoen. Dit kan een indicatie zijn dat de vraag naar USDT toeneemt, wat weer op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden.

Marktkapitalisatie van USDT van de afgelopen 7 dagen – Bron: CoinMarketCap

De marktkapitalisatie begon zijn duik in mei dit jaar. Op dat moment was de stablecoin nog goed voor een marktwaarde van ruim $83 miljard. Maar mede door de paniek omtrent de ineenstorting van het Terra (LUNA) ecosysteem en daarmee de UST stablecoin, kreeg ook Tether een flinke klap.

Onder andere door fear, uncertainty and doubt (FUD) omtrent de reserves van Tether verloren veel investeerders hun vertrouwen in de stablecoin. De marktkapitalisatie stortte hierdoor in tot een niveau van $65 miljard.

Binance CEO: ‘veel geld aan de zijlijn wachtend op een goed moment’

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de toename betekent. Daarbij is de toename nog relatief klein vergeleken met de totale marktkapitalisatie van USDT. Het feit dat we drie stablecoins in de top 10 van grootste cryptocurrencies vinden is volgens de CEO van de grote crypto exchange Binance echter een positief teken.

Hij stelt dat dit betekent dat “er veel fiat aan de zijlijn staat, klaar om weer mee te doen. Als mensen volledig uit crypto zouden willen stappen zouden ze geen stablecoins vasthouden.”
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: