Home » Nieuws » Verdere Daling Voor de Boeg? » Crypto Insiders

Verdere Daling Voor de Boeg? » Crypto Insiders


Goedemorgen crypto-fanaten!

Zoals velen van jullie misschien al was opgevallen in onze Discord community. Gister was een enorm goede dag voor de adoptie van bitcoin met bedrijven als Twitter en Vueling die iets met bitcoin willen gaan doen. Twitter wil ervoor zorgen dat gebruikers bitcoin kunnen gebruiken voor alledaagse betalingen, waar Vueling juist bitcoin betaling wil gaan accepteren. Dit goede nieuws wat er voor zorgt dat bitcoin weer op meer plekken gebruikt kan worden lijkt op dit moment aardig wat effect te hebben gehad op de koers.

Mogelijk heeft BTC nog even te gaan

Op het moment is de markt wat afgekoeld. De harde daling van de afgelopen week lijkt voorlopig nog wel even opgedroogd en we kunnen weer even ademen. Nu is het natuurlijk de perfecte tijd voor een investeerder om even na te gaan denken over wat je plan is.

Om een eventueel plan vast te stellen moeten we natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Een belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen is: “heeft bitcoin haar bodem al bereikt?” Hoewel we dit natuurlijk nooit met zekerheid vast kunnen stellen kunnen we wel een idee opdoen door in de geschiedenis te kijken.

Hoewel investeerders vaak de neiging hebben om te kijken naar wanneer bitcoin weer gaat stijgen is het ook goed om eens na te denken over wat er gebeurt bij een eventuele koersdaling.

Dat we in een serieuze bearmarkt zitten is namelijk ondertussen geen geheim meer. Een van de dingen die we dus kunnen doen is naar de vorige serieuze bearmarkten of steile dalingen kijken.

Er zijn een aantal momenten waar je direct aan denkt als je over dalingen gaat nadenken. De twee crashes uit 2013, de crash na de $20.000 van 2017 en de beruchte corona crash. Deze crashes zijn in de grafiek hieronder gevisualiseerd.

Elke van deze crashes gaf ons een daling van tussen de 72% tot 86%. Als we deze resultaten naast de huidige daling leggen zien we dat deze bear markt vooralsnog meevalt. Nou weten we dat de geschiedenis zich niet herhaalt, maar het rijmt vaak wel.

Mochten we percentueel gezien dus nog even ver zakken als de crash van eind 2013, begin 2014 dan zou dat betekenen dat bitcoin zelfs richting de $9.500 nog zou kunnen.

Om de koers naar beneden te duwen hebben we natuurlijk investeerders nodig die hun bitcoin verkopen. Nou hebben we deze in de afgelopen tijd voorbij zien komen. De eerste groep die mogelijk haar BTC wil verkopen is de miners.

Uit info van CryptoQuant blijkt namelijk dat miners hun bitcoin reserve aan het opnemen zijn. De bitcoins worden uit de wallet van deze miners verstuurd. Nou is dit vaak een teken dat de miners zelf wat winst willen nemen van de coins die zij zelf gemined hebben. Als zij in grote getalen bitcoin naar exchanges gaan sturen zou dat mogelijk voor druk op de verkoopzijde kunnen zorgen.

Een tweede indicator dat er mogelijk extra druk op de verkoopzijde van bitcoin komt is de stijging in het aantal algemene stortingen op exchanges. Dit getal zagen wij onlangs hard stijgen, zelfs naar een niveau die wij sinds november 2018 niet meer gezien hebben.

Het feit dat investeerders hun coins uit hun wallet naar een exchange sturen betekent in de meeste gevallen dat zij dit van plan zijn te verkopen. Met zowel miners als andere investeerders die hun coins willen verkopen zou dit nog wel eens voor een prijsdaling kunnen zorgen, waardoor we uiteindelijk misschien toch die +80% daling kunnen zien voor bitcoin.

Dagelijks actuele analyses ontvangen?

Ook de analisten van Crypto Insiders hebben hun eigen analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt o.a. bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze Discord omgeving voor leden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: