Home » Nieuws » Verdere Daling Voor de Boeg? » Crypto Insiders

Verdere Daling Voor de Boeg? » Crypto Insiders


Goedemorgen crypto-fanaten!

Zoals velen van jullie misschien al was opgevallen in onze Discord community. Gister was een enorm goede dag voor de adoptie van bitcoin met bedrijven als Twitter en Vueling die iets met bitcoin willen gaan doen. Twitter wil ervoor zorgen dat gebruikers bitcoin kunnen gebruiken voor alledaagse betalingen, waar Vueling juist bitcoin betaling wil gaan accepteren. Dit goede nieuws wat er voor zorgt dat bitcoin weer op meer plekken gebruikt kan worden lijkt op dit moment aardig wat effect te hebben gehad op de koers.

Mogelijk heeft BTC nog even te gaan

Op het moment is de markt wat afgekoeld. De harde daling van de afgelopen week lijkt voorlopig nog wel even opgedroogd en we kunnen weer even ademen. Nu is het natuurlijk de perfecte tijd voor een investeerder om even na te gaan denken over wat je plan is.

Om een eventueel plan vast te stellen moeten we natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Een belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen is: “heeft bitcoin haar bodem al bereikt?” Hoewel we dit natuurlijk nooit met zekerheid vast kunnen stellen kunnen we wel een idee opdoen door in de geschiedenis te kijken.

Hoewel investeerders vaak de neiging hebben om te kijken naar wanneer bitcoin weer gaat stijgen is het ook goed om eens na te denken over wat er gebeurt bij een eventuele koersdaling.

Dat we in een serieuze bearmarkt zitten is namelijk ondertussen geen geheim meer. Een van de dingen die we dus kunnen doen is naar de vorige serieuze bearmarkten of steile dalingen kijken.

Er zijn een aantal momenten waar je direct aan denkt als je over dalingen gaat nadenken. De twee crashes uit 2013, de crash na de $20.000 van 2017 en de beruchte corona crash. Deze crashes zijn in de grafiek hieronder gevisualiseerd.

Elke van deze crashes gaf ons een daling van tussen de 72% tot 86%. Als we deze resultaten naast de huidige daling leggen zien we dat deze bear markt vooralsnog meevalt. Nou weten we dat de geschiedenis zich niet herhaalt, maar het rijmt vaak wel.

Mochten we percentueel gezien dus nog even ver zakken als de crash van eind 2013, begin 2014 dan zou dat betekenen dat bitcoin zelfs richting de $9.500 nog zou kunnen.

Om de koers naar beneden te duwen hebben we natuurlijk investeerders nodig die hun bitcoin verkopen. Nou hebben we deze in de afgelopen tijd voorbij zien komen. De eerste groep die mogelijk haar BTC wil verkopen is de miners.

Uit info van CryptoQuant blijkt namelijk dat miners hun bitcoin reserve aan het opnemen zijn. De bitcoins worden uit de wallet van deze miners verstuurd. Nou is dit vaak een teken dat de miners zelf wat winst willen nemen van de coins die zij zelf gemined hebben. Als zij in grote getalen bitcoin naar exchanges gaan sturen zou dat mogelijk voor druk op de verkoopzijde kunnen zorgen.

Een tweede indicator dat er mogelijk extra druk op de verkoopzijde van bitcoin komt is de stijging in het aantal algemene stortingen op exchanges. Dit getal zagen wij onlangs hard stijgen, zelfs naar een niveau die wij sinds november 2018 niet meer gezien hebben.

Het feit dat investeerders hun coins uit hun wallet naar een exchange sturen betekent in de meeste gevallen dat zij dit van plan zijn te verkopen. Met zowel miners als andere investeerders die hun coins willen verkopen zou dit nog wel eens voor een prijsdaling kunnen zorgen, waardoor we uiteindelijk misschien toch die +80% daling kunnen zien voor bitcoin.

Dagelijks actuele analyses ontvangen?

Ook de analisten van Crypto Insiders hebben hun eigen analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt o.a. bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze Discord omgeving voor leden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: