Home » Nieuws » Verdere Daling Voor de Boeg? » Crypto Insiders

Verdere Daling Voor de Boeg? » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Goedemorgen crypto-fanaten!

Zoals velen van jullie misschien al was opgevallen in onze Discord community. Gister was een enorm goede dag voor de adoptie van bitcoin met bedrijven als Twitter en Vueling die iets met bitcoin willen gaan doen. Twitter wil ervoor zorgen dat gebruikers bitcoin kunnen gebruiken voor alledaagse betalingen, waar Vueling juist bitcoin betaling wil gaan accepteren. Dit goede nieuws wat er voor zorgt dat bitcoin weer op meer plekken gebruikt kan worden lijkt op dit moment aardig wat effect te hebben gehad op de koers.

Mogelijk heeft BTC nog even te gaan

Op het moment is de markt wat afgekoeld. De harde daling van de afgelopen week lijkt voorlopig nog wel even opgedroogd en we kunnen weer even ademen. Nu is het natuurlijk de perfecte tijd voor een investeerder om even na te gaan denken over wat je plan is.

Om een eventueel plan vast te stellen moeten we natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Een belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen is: “heeft bitcoin haar bodem al bereikt?” Hoewel we dit natuurlijk nooit met zekerheid vast kunnen stellen kunnen we wel een idee opdoen door in de geschiedenis te kijken.

Hoewel investeerders vaak de neiging hebben om te kijken naar wanneer bitcoin weer gaat stijgen is het ook goed om eens na te denken over wat er gebeurt bij een eventuele koersdaling.

Dat we in een serieuze bearmarkt zitten is namelijk ondertussen geen geheim meer. Een van de dingen die we dus kunnen doen is naar de vorige serieuze bearmarkten of steile dalingen kijken.

Er zijn een aantal momenten waar je direct aan denkt als je over dalingen gaat nadenken. De twee crashes uit 2013, de crash na de $20.000 van 2017 en de beruchte corona crash. Deze crashes zijn in de grafiek hieronder gevisualiseerd.

Elke van deze crashes gaf ons een daling van tussen de 72% tot 86%. Als we deze resultaten naast de huidige daling leggen zien we dat deze bear markt vooralsnog meevalt. Nou weten we dat de geschiedenis zich niet herhaalt, maar het rijmt vaak wel.

Mochten we percentueel gezien dus nog even ver zakken als de crash van eind 2013, begin 2014 dan zou dat betekenen dat bitcoin zelfs richting de $9.500 nog zou kunnen.

Om de koers naar beneden te duwen hebben we natuurlijk investeerders nodig die hun bitcoin verkopen. Nou hebben we deze in de afgelopen tijd voorbij zien komen. De eerste groep die mogelijk haar BTC wil verkopen is de miners.

Uit info van CryptoQuant blijkt namelijk dat miners hun bitcoin reserve aan het opnemen zijn. De bitcoins worden uit de wallet van deze miners verstuurd. Nou is dit vaak een teken dat de miners zelf wat winst willen nemen van de coins die zij zelf gemined hebben. Als zij in grote getalen bitcoin naar exchanges gaan sturen zou dat mogelijk voor druk op de verkoopzijde kunnen zorgen.

Een tweede indicator dat er mogelijk extra druk op de verkoopzijde van bitcoin komt is de stijging in het aantal algemene stortingen op exchanges. Dit getal zagen wij onlangs hard stijgen, zelfs naar een niveau die wij sinds november 2018 niet meer gezien hebben.

Het feit dat investeerders hun coins uit hun wallet naar een exchange sturen betekent in de meeste gevallen dat zij dit van plan zijn te verkopen. Met zowel miners als andere investeerders die hun coins willen verkopen zou dit nog wel eens voor een prijsdaling kunnen zorgen, waardoor we uiteindelijk misschien toch die +80% daling kunnen zien voor bitcoin.

Dagelijks actuele analyses ontvangen?

Ook de analisten van Crypto Insiders hebben hun eigen analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt o.a. bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze Discord omgeving voor leden.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Video: hoofdanalist Crypto Insiders bekijkt bitcoin, cardano en meer

  Afgelopen week verzorgde onze hoofdanalist, Albert, ook bekend als AppY Crypto, een exclusieve live ask me anything (AMA) sessie voor onze leden. De video is vanaf vandaag ook terug te zien voor alle bezoekers van Crypto Insiders! Klik op de onderstaande video om de AMA te bekijken. Technische crypto analyses, nu voor iedereen! In deze

 • Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

  Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit

 • Gaat Bitcoin nog verder dalen? John bekijkt BTC, AVAX en meer

  Er staat weer een nieuwe crypto analyes video van John voor jullie klaar. In deze video buigt John zich over de een mogelijke recessie, die wellicht zelfs al begonnen is. Daarnaast werpt John een blik op de koers van onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tezos (XTZ) en avalanche (AVAX). Dit en nog meer zie

 • Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

  Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij. Cardano Vasil hard fork Gisteren maakte

 • Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

  De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: