Home » Nieuws » Volgt koers dezelfde route als de vorige 2 crashes? » Crypto Insiders

Volgt koers dezelfde route als de vorige 2 crashes? » Crypto Insiders


Goedemorgen!


Gister was bitcoin (BTC) weer veel in het nieuws. Zo zagen we bijvoorbeeld dat er een gloednieuwe bitcoin exchange traded fund (ETF) werd gelanceerd, echter was deze toch speciaal. Investeerders kunnen namelijk met deze ETF short gaan. Daarnaast maakte de grote baas van Ethereum het Stock-to-Flow model van bitcoin belachelijk en voorspelde een Bloomberg analist de bodem voor bitcoin. Deze nieuwtjes hebben vannacht geen overduidelijke invloed gehad op de koers.

Bitcoin is met ongeveer 2% gestegen sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.532 op crypto exchange Coinbase. De euro prijs van bitcoin is €19.580 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 3,3%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 2% in waarde. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 1,2%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $391,6 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 43,4%, hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Bitcoin analist ziet duidelijke overeenkomsten met vorige crash

Onlangs viel de analyse van Twitter analist met de naam TechDev erg op. Hij deelde namelijk met zijn bijna 400.000 volgers de onderstaande analyse. Hierin viel het hem op dat een aantal indicatoren bij het huidige koersverloop van bitcoin toch wel erg op het oude koersverloop leek. 

Hij vergelijkt de daling die we zagen in 2014 met die van 2018 en nu. Hierin valt het de analist op dat we bij elke daling in ieder geval een ABC Elliott Wave naar beneden maken, een divergentie hebben op de MACD, consolidatie op de 100 moving average met uiteindelijk een uitbraak aan de onderkant en een bodem op de 61,8% fibonacci van wave A. 

Daarnaast geeft hij nog een aantal extra signalen, echter komen de dalingen op deze manier wel op erg veel punten overeen. Wil dit ook zeggen dat de bodem bijna in zicht is? Hier is de analist zelf ook benieuwd naar. Hij geeft tot slot aan dat hij zal kijken of bitcoin wederom dit plan volgt of dat we dit keer hier juist van afwijken.

Bitcoin voorspellingen van de analisten van Crypto Insiders

Eerder deze week voorspelde onze analisten het volgende scenario. Onderstaande grafiek is op het moment van schrijven 21 juni nog van toepassing. Onze analisten hebben op basis van Elliott Wave en Fibonacci analyse de conclusie getrokken dat we in een ABC patroon zitten. De B wave zal ons nog een stuk omhoog brengen, echter verwachten we daarna toch weer een sterkere dip om het patroon af te maken. 

Kijk voor de volledige analyse met prijsniveaus in de Discord omgeving van Crypto Insiders!

afbeelding 1: Bovenstaande BTC analyse werd op 20 juni gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Dagelijks actuele analyses ontvangen?

Ook de analisten van Crypto Insiders hebben hun eigen analyses gedeeld in de Premium Omgeving van Crypto Insiders voor leden. Hier wordt o.a. bitcoin dagelijks besproken en zal je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom de koers en het project zelf. Ook analyseren onze analisten verschillende andere cryptocurrencies. Er staan op het moment al verschillende technische analyses voor je klaar! Neem een kijkje in onze discord omgeving voor leden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: