Home » Nieuws » Vrouw krijgt per ongeluk $7,2 miljoen van Crypto.com en koopt villa

Vrouw krijgt per ongeluk $7,2 miljoen van Crypto.com en koopt villa


Vandaag is in het crypto nieuws te lezen dat cryptocurrency exchange Crypto.com geen hoofdsponsor meer zal zijn van de Champions League. Wat blijkt nu, Crypto.com was, per ongeluk, wel hoofdsponsor van een vrouw uit Melbourne, door $7,2 miljoen op haar rekening te storten. 

De exchange heeft de $7,2 miljoen rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekening van de vrouw, terwijl het platform alleen van plan was om haar een terugbetaling van $68 te geven.

Nadat een werknemer het verkeerde rekeningnummer invoerde en het bedrag naar de Australische vrouw stuurde die een terugbetaling had aangevraagd, blijkt uit een gerechtelijk document dat het zeven maanden duurde voordat de crypto exchange de fout ontdekte. Tegen die tijd kon de overboeking niet worden teruggedraaid, en een deel van het geld was naar verluidt al uitgegeven.

Wat zou jij doen met een paar miljoen?

De ontvangster, Thevamanogari Manivel, heeft Crypto.com niet op de hoogte gebracht, in plaats daarvan zou ze geld hebben overgemaakt naar bankrekeningen van haar en haar familie. Crypto.com legde bewijsmateriaal voor waaruit bleek dat Manivel het grootste deel van het geld al had overgemaakt naar een rekening die samen werd aangehouden met een andere verdachte, die mogelijk een “romantische relatie” had met Manivel, volgens bewijsmateriaal dat door de rechtbank werd gehoord. 

Manivel stuurde ook bijna 300.000 dollar naar haar dochter, en in februari kocht ze een huis in Craigieburn voor haar zus, Thilagavathy Gangadory. Crypto.com beweert dat het gaat om een modern huis van meer dan $1 miljoen dollar, compleet met een fitnessruimte en  theater.

Bron: Realestate.com

Rechter geeft crypto exchange gelijk

Volgens het vonnis van de rechter, dat vorige week werd gepubliceerd, heeft een rechter in Zuidoost-Australië besloten dat het onroerend goed verkocht moet worden en dat Crypto.com alle opbrengsten en rente uit de verkoop van het onroerend goed krijgt.

Gangadory werd veroordeeld tot betaling van de juridische kosten van het bedrijf in verband met de zaak, plus 10 procent rente, wat neerkomt op bijna $19.000, aldus de rechtbank.

Ze kan in beroep gaan, maar ze moet “een goede reden opgeven voor het niet indienen van documenten, een geldig verweer tegen de zaak, en redenen geven waarom de rechtbank het bevel niet had moeten geven” tegen haar, volgens de rechtbank van Victoria County. De volgende datum is 7 oktober, wanneer de rechter de volgende stappen van de zaak zal bepalen in een zogeheten “directions hearing“.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: