Home » Nieuws » Waar ligt de bitcoin bodem? Dit analysebedrijf denkt het te weten

Waar ligt de bitcoin bodem? Dit analysebedrijf denkt het te weten


Door de sterke daling op de markt zien we dat een aantal bitcoin (BTC) prijs- en on-chain data modellen extreme niveaus beginnen aan te nemen. Deze niveaus hebben we in sommige gevallen niet meer gezien sinds de laatste bear markt. Dit betekent niet direct dat de koers nu een omkeer gaat maken. Deze niveaus kunnen maanden aanhouden.

De bitcoin koers heeft het lastig gehad

Over de afgelopen maanden is er flink wat geld uit de markt gestroomd. Waar de totale marktwaarde eerst op $3 biljoen stond staan we nu slechts op $880 miljoen. Een niveau dat we begin 2021 voor het laatst zagen.

Juni was een heftige maand voor investeerders. Hier viel de bitcoin koers namelijk met ongeveer 40% om en werd daarmee een van de slechtste maanden. Dit bleek uit data van cryptocurrency onderzoeksbedrijf Delphi Digital.

Daarnaast is dit ook de eerste keer in de geschiedenis van bitcoin dat de koers onder de vorige all-time high is gekomen. Delphi Digital gaf aan dat al de koers $20.000 niet weet te houden, de volgende steun rond de $15.000 ligt. Mochten we ook daar doorheen breken ligt de volgende steun pas tussen de $9.000 en $12.000.

Waar is de BTC bodem? Delphi Digital denkt het te weten

Het aantal bitcoin dat nu vastgehouden wordt waar de investeerder nog winst over heeft wordt heel klein. Ook dit niveau raakt bijna de piek aan van de vorige bear markt. Toch is er nog wat speling tussen de twee. Er is dus ruimte voor een verder daling, zegt Delphi Digital.

Wel geven ze aan dat dit soort indicatoren, waar je een oversold of undervalued gebied hebt, nooit een goede timing hebben. Deze indicatoren kunnen niet gebruikt worden om een omkeer precies goed te timen.

Delphi Digital ziet de markt echter nog niet omhoog gaan. Ze zeiden:

“BTC zal waarschijnlijk blijven consolideren totdat we een soort macrokatalysator krijgen.”


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: