Home » Nieuws » Waar staan we nu? Koersanalyse op het hoge tijdframe

Waar staan we nu? Koersanalyse op het hoge tijdframe


De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen sterk gestegen! De huidige prijs staat genoteerd op het moment van schrijven bij $19.000 op exchanges als Binance. Wat zal de volgende target van BTC worden? Gaan wij eerst de $20.000 zien of wordt het eerst een afkoeling richting de $17.600 zone?

De koers van Bitcoin in 2023

Ook nu is bitcoin op een belangrijk prijsniveau aangekomen. Wat al weken oud support was, en dus nu weerstand, bevindt bitcoin zich in deze zone. Een weerkaatsing is dus vooral op zijn plek

Er zijn voor mij verschillende redenen waarom bitcoin ergens voor mij hier in het prijsgebied van  $19.000 – $19.450 tijdelijk kan uit toppen.

 • De Daily RSI en 12 uur RSI staat op zijn hoogste punt sinds 1 jaar.
 • Bitcoin bevindt zich in een zware weerstand. Zowel op horizontaal niveau, trendlijn niveau en ook nog eens op een zware weerstand level op de Fibonacci.
 • De prijs bevindt zich op verschillende indicatoren in een ‘’overgekocht’’ zone.
Afbeelding: 12 uur RSI

Bitcoin: Bullish scenario

Natuurlijk is het logisch om op dit moment bullish te zijn! Ook kijk ik zelf naar het bullish scenario voor Bitcoin dat wij inderdaad aankomende weken/maanden door blijven stijgen.
Natuurlijk horen daar wel wat consolidatie periodes bij.

De bullish setup is voor mij dan ook op het gemiddelde tijdframe van 4 uur van kracht zolang bitcoin zich boven het prijsniveau weet te houden van $17.600. Dit vormt dan ook dat BTC zich echt wel boven dit prijsniveau / support level moet houden.

Zolang BTC het niveau houdt van $17.600 kijk ik op het 4 uur tijdframe, en dus automatisch ook op het hoge tijdframe verder omhoog. Het bullish scenario kan er ongeveer dan ook zoals hieronder uitgetekend is, uitzien:

Grafiek BTC 4 uur tijdframe

Is er nog een bearish scenario voor Bitcoin (BTC)

In de wereld van beleggen, investeren en traden moet je altijd een back-up plan hebben. Wat als… voor nu heb ik dan ook een back-up plan voor bitcoin in kaart gebracht. Zoals hierboven is aangegeven ben ik dus ook gewoon Bullish zolang BTC zijn $17.600 houdt.

Echter wil ik hier dan wel op toevoegen dat de ‘’bullish setup’’ vervalt wanneer dit level verliest. Wanneer dit level verliest kunnen we twee dingen gebeuren.

1. Bitcoin gaat zijn ‘’lows’ opnieuw testen rondom de $16.000 – $16.200 en vervolgd het Bullish plan.

2. Bitcoin bevindt zich in een ‘’Falling Wedge’’ of ‘’Ending Diagonal’’ en kan dus zelfs gaan voor een nieuwe bodem.

Deze 2 besproken punten zijn dus ook onderdeel van het BACK-UP plan. Dit ziet er als volgt in de onderstaande afbeelding:

Back-up plan op het dagelijks tijdframe


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: