Home » Nieuws » waarde daalt 2,5% maar hulp onderweg

waarde daalt 2,5% maar hulp onderweg


De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 2,5% gedaald en BTC wordt nu verhandeld voor iets meer dan 23.000 euro. Reden tot paniek? Zeker niet, er is namelijk een belangrijke supportzone die bitcoin er van kan weerhouden verder te zakken.

Bitcoin koers support in augustus

De grafiek hieronder komt van Tradingview en laat de koers van bitcoin in euro’s zien. Elke candle staat voor 1 uur en de grafiek beslaat heel augustus. In deze maand heeft bitcoin 8 keer gedanst rondom de supportzonde van 22.800 euro.

De laatste keer dat deze zone als support diende was gisteravond om 22:00 uur om vanaf dat moment omhoog te stuiteren. Voor de dollartraders onder ons, bij Binance stuiterde de bitcoin koers op 23.200 dollar.

Bitcoin test de daily 20MA

Er is nog een interessante indicator om naar te kijken, en dat is het bewogen gemiddelde (moving average) van de afgelopen 20 dagen. De blauwe lijn in de grafiek hieronder geeft die 20MA-indicator weer. Elke candle staat nog steeds voor 1 uur.

Het bewogen gemiddelde van de afgelopen dagen is 23.064 euro en op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor 23.077 euro. Gisterenavond bleek deze lijn een weerstand te zijn, maar op dit moment (letterlijk op dit moment) fungeert de 20MA als een supportzone.

Als bitcoin hier doorheen zakt kan het zijn dat de koers hier een aantal uur omheen danst om verder te zakken. Maar voor de bitcoiners onder ons is het te hopen dat de koers hier juist omhoog stuitert.

Welke prijszones moet bitcoin koers beslechten?

Het woord support is in dit artikel al een aantal keer gevallen. Dit kun je zien als een zone waar de bitcoin koers omhoog kan stuiteren. Het tegenovergestelde is een resistance, ofwel een weerstandszone. Wil bitcoin groeien dan moet een voor een afgerekend worden met deze weerstandzones.

De eerste resistance op korte termijnsresistance is 23.300 euro, hier zakte bitcoin gisteren doorheen, en is de afgelopen dagen meermaals een resistance/support gebleken.

Daarna volgt 24.000 euro, een mooi rond getal en de koers heeft deze zone de afgelopen paar dagen ook als support en resistance gebruikt. Maar als bitcoin echt spierballen wil laten zien, dan moet op korte termijn afgerekend worden met 24.280 euro.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: