Home » Nieuws » waarde daalt 2,5% maar hulp onderweg

waarde daalt 2,5% maar hulp onderweg


De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 2,5% gedaald en BTC wordt nu verhandeld voor iets meer dan 23.000 euro. Reden tot paniek? Zeker niet, er is namelijk een belangrijke supportzone die bitcoin er van kan weerhouden verder te zakken.

Bitcoin koers support in augustus

De grafiek hieronder komt van Tradingview en laat de koers van bitcoin in euro’s zien. Elke candle staat voor 1 uur en de grafiek beslaat heel augustus. In deze maand heeft bitcoin 8 keer gedanst rondom de supportzonde van 22.800 euro.

De laatste keer dat deze zone als support diende was gisteravond om 22:00 uur om vanaf dat moment omhoog te stuiteren. Voor de dollartraders onder ons, bij Binance stuiterde de bitcoin koers op 23.200 dollar.

Bitcoin test de daily 20MA

Er is nog een interessante indicator om naar te kijken, en dat is het bewogen gemiddelde (moving average) van de afgelopen 20 dagen. De blauwe lijn in de grafiek hieronder geeft die 20MA-indicator weer. Elke candle staat nog steeds voor 1 uur.

Het bewogen gemiddelde van de afgelopen dagen is 23.064 euro en op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor 23.077 euro. Gisterenavond bleek deze lijn een weerstand te zijn, maar op dit moment (letterlijk op dit moment) fungeert de 20MA als een supportzone.

Als bitcoin hier doorheen zakt kan het zijn dat de koers hier een aantal uur omheen danst om verder te zakken. Maar voor de bitcoiners onder ons is het te hopen dat de koers hier juist omhoog stuitert.

Welke prijszones moet bitcoin koers beslechten?

Het woord support is in dit artikel al een aantal keer gevallen. Dit kun je zien als een zone waar de bitcoin koers omhoog kan stuiteren. Het tegenovergestelde is een resistance, ofwel een weerstandszone. Wil bitcoin groeien dan moet een voor een afgerekend worden met deze weerstandzones.

De eerste resistance op korte termijnsresistance is 23.300 euro, hier zakte bitcoin gisteren doorheen, en is de afgelopen dagen meermaals een resistance/support gebleken.

Daarna volgt 24.000 euro, een mooi rond getal en de koers heeft deze zone de afgelopen paar dagen ook als support en resistance gebruikt. Maar als bitcoin echt spierballen wil laten zien, dan moet op korte termijn afgerekend worden met 24.280 euro.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: