Home » Nieuws » waarde daalt 2,5% maar hulp onderweg

waarde daalt 2,5% maar hulp onderweg


De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 2,5% gedaald en BTC wordt nu verhandeld voor iets meer dan 23.000 euro. Reden tot paniek? Zeker niet, er is namelijk een belangrijke supportzone die bitcoin er van kan weerhouden verder te zakken.

Bitcoin koers support in augustus

De grafiek hieronder komt van Tradingview en laat de koers van bitcoin in euro’s zien. Elke candle staat voor 1 uur en de grafiek beslaat heel augustus. In deze maand heeft bitcoin 8 keer gedanst rondom de supportzonde van 22.800 euro.

De laatste keer dat deze zone als support diende was gisteravond om 22:00 uur om vanaf dat moment omhoog te stuiteren. Voor de dollartraders onder ons, bij Binance stuiterde de bitcoin koers op 23.200 dollar.

Bitcoin test de daily 20MA

Er is nog een interessante indicator om naar te kijken, en dat is het bewogen gemiddelde (moving average) van de afgelopen 20 dagen. De blauwe lijn in de grafiek hieronder geeft die 20MA-indicator weer. Elke candle staat nog steeds voor 1 uur.

Het bewogen gemiddelde van de afgelopen dagen is 23.064 euro en op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor 23.077 euro. Gisterenavond bleek deze lijn een weerstand te zijn, maar op dit moment (letterlijk op dit moment) fungeert de 20MA als een supportzone.

Als bitcoin hier doorheen zakt kan het zijn dat de koers hier een aantal uur omheen danst om verder te zakken. Maar voor de bitcoiners onder ons is het te hopen dat de koers hier juist omhoog stuitert.

Welke prijszones moet bitcoin koers beslechten?

Het woord support is in dit artikel al een aantal keer gevallen. Dit kun je zien als een zone waar de bitcoin koers omhoog kan stuiteren. Het tegenovergestelde is een resistance, ofwel een weerstandszone. Wil bitcoin groeien dan moet een voor een afgerekend worden met deze weerstandzones.

De eerste resistance op korte termijnsresistance is 23.300 euro, hier zakte bitcoin gisteren doorheen, en is de afgelopen dagen meermaals een resistance/support gebleken.

Daarna volgt 24.000 euro, een mooi rond getal en de koers heeft deze zone de afgelopen paar dagen ook als support en resistance gebruikt. Maar als bitcoin echt spierballen wil laten zien, dan moet op korte termijn afgerekend worden met 24.280 euro.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: