Home » Nieuws » waarom vrijdag 26 augustus belangrijk is

waarom vrijdag 26 augustus belangrijk is


De bitcoin koers is op het moment van schrijven met 1,71% gedaald en wordt op cryptobeurs Binance verhandeld voor 21.200 dollar. Vrijdag 26 augustus verlopen opties ter waarde van 1 miljard dollar. Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Bitcoin koers support en resistance

In de grafiek hieronder zie je de bitcoin koers waarbij elke candle voor 1 uur staat. De lijnen van support en resistance worden gevormd door gebruik te maken van de Fibonacci-reeks. Mocht je deze indicator niet kennen, onderaan dit artikel vind je een uitleg.

De blauwe golf die door de grafiek beweegt is het bewogen gemiddelde van de afgelopen 100 uur (candles).

Bron: Tradingview

Het lijkt erop dat het 23,6% Fibonacci-level als een sterke weerstand fungeert. Bitcoin is nu 21.200 USD en dat is 100 dollar onder het bewogen gemiddelde van de afgelopen 100 uur. Een paar dagen leek het of bitcoin dit gemiddelde te boven kwam, maar het zou zomaar weer een weerstand voor bitcoin kunnen betekenen.

Mocht die blauwe lijn beslecht worden, dan ligt het volgende weerstandsniveau pas op 21.645 dollar. Dit niveau heeft bitcoin een paar keer getest de afgelopen dagen, maar het is niet gelukt om hier doorheen te breken. Mocht dat wel lukken, dan ligt de weg naar 22.000 dollar open.

Lukt het bitcoin niet om aan de bovenkant uit te breken, dan zegt Fibonacci dat de volgende steunpunt ligt op 20.767 dollar. Laten we hopen dat bitcoin hier niet onder zakt, want dan ligt de weg vrij voor de psychologische grens van 20.000 dollar.

Vrijdag 1 miljard dollar aan bitcoin opties

Wat zou zo’n daling of stijging kunnen veroorzaken? Vrijdag verlopen er opties die gezamenlijk 1 miljard dollar waard zijn. Een pessimist zou kunnen denken dat er voor 1 miljard dollar aan bitcoin gedumpt wordt op die dag, maar er is wel iets meer nuance nodig hier.

Het aantal opties laat zien dat er meer traders gokken op een hogere prijs (call) dan op een lagere prijs (put), 560 miljoen tegenover 450 miljoen. Maar van de call-opties zijn er maar 12% geplaatst onder de 22.000 dollar waardoor de meeste hiervan waarschijnlijk waardeloos zullen zijn. Althans, afgaande op de huidige bitcoin koers van 21.200 dollar.

Je zou dus kunnen stellen dat er meer call-opties zijn maar dat de put-opties beter gepositioneerd zijn.

Bron: Coinglass

Mogelijke scenario’s bitcoin koers

Maar wat moet je met deze info? Er is een aantal scenario’s mogelijk vrijdag, deze worden geschetst door Marcel Pechman van Cointelegraph:

 • Tussen 20.000 en 21.000 USD: Het nettoresultaat is in het voordeel van de bears met 140 miljoen dollar.
 • Tussen 21.000 en 22.000 USD: Het nettoresultaat is in het voordeel van de bears met 100 miljoen dollar.
 • Tussen 22.000 en 24.000 USD: Het netto resultaat is evenwicht tussen bulls en bears.

Het wordt nog een lastige klus voor de bitcoin bulls om de koers vrijdag boven de 22.000 dollar te krijgen. Maar stel dat het niet lukt dan kunnen we kijken naar wat vorige week gebeurde. Vorige week werd voor 210 miljoen dollar aan long-futures geliquideerd, en bitcoin daalde vervolgens op vrijdag 19 augustus met 8,3%.

Als vrijdag weer veel longs worden geliquideerd, is het de vraag hoeveel kruit de bulls nog in het vat hebben om de koers omhoog te schieten.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: