Home » Nieuws » XRP koers en handelsvolume stijgen na nieuws rechtszaak Ripple

XRP koers en handelsvolume stijgen na nieuws rechtszaak Ripple


De koers van XRP is deze week met 9% gestegen en het handelsvolume laat recordcijfers zien. Zo wisselden op één dag maar liefst 18,7 miljard XRP van hand. Dit lijkt te komen doordat moederbedrijf Ripple een kleine overwinning heeft geboekt in de rechtszaak tegen de SEC.

Ripple koers in het groen

De huidige Ripple koers is 0,36 euro, 3 cent meer dan het laagste punt van de afgelopen 7 dagen. Deze stijging gaat gepaard met een algehele groei van de cryptomarkt.

Ondanks de stijging is de waarde van XRP nog ver verwijderd van zijn all time high, deze werd op 4 januari in 2018 behaald en staat op 3,77 euro. XRP is hiermee een van de weinige crypto’s die geen all time high behaalde tijdens de bull run van 2021.

Piek in handelsvolume XRP

Santiment deelde onderstaande grafiek waarin het transactievolume van XRP een enorme piek laat zien. Volgens het analysebedrijf was het handelsvolume afgelopen vrijdag 18,7 miljard XRP. Dit zou volgens hun kunnen zorgen voor volatiliteit op de markt. Dat blijkt, gezien de stijging van 9% de afgelopen 7 dagen.

Kleine overwinning Ripple in rechtszaak van 100 miljoen

Het lijkt of de koersstijging en de piek in het handelsvolume komt doordat een besluit van de rechter positief heeft uitgepakt voor Ripple. De rechtbank wees een verzoek van de SEC af om een toespraak van een oud-werknemer  van de financiële waakhond te voorkomen.

Deze voormalig medewerker verklaarde jaren geleden dat Ethereum geen security is en dus niet valt onder de verantwoordelijkheid van de SEC. De rechtbank wilde niets weten van het bezwaarschrift van de SEC en noemde het voorstel zelfs hypocriet.

De zaak loop inmiddels al langer dan anderhalf jaar en in die tijd heeft Ripple laten zien dat ze niet bang zijn voor de SEC. Ze voegen de daad bij het woord en hebben inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven aan juridische kosten.

De CEO van Ripple Brad Garlinghouse legt uit dat dit bedrag gerechtvaardigd is doordat hij niet alleen strijd voor zijn bedrijf, maar voor de hele crypto-industrie. Hij zegt dat het de tactiek van de SEC gebaseerd is op het zo duur mogelijk maken van rechtszaken zodat de beklaagden sneller geneigd zijn om tot een schikking te komen.

Investeerders XRP niet welkom

Aan de andere kant van het spectrum staan XRP-investeerders, zij worden vertegenwoordigd door advocaat John Deaton. De investeerders willen betrokken worden bij de rechtszaak omdat ze door de aanklacht van de SEC veel geld zijn verloren. De SEC vindt echter dat deze investeerders niet welkom zijn en heeft daarom een bezwaarschrift tegen hun aanwezigheid ingediend bij de rechter. Dat is gek, want het bestaansrecht van de SEC is juist om investeerders te beschermen.

 
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: