Home » Nieuws » XRP koers en handelsvolume stijgen na nieuws rechtszaak Ripple

XRP koers en handelsvolume stijgen na nieuws rechtszaak Ripple


De koers van XRP is deze week met 9% gestegen en het handelsvolume laat recordcijfers zien. Zo wisselden op één dag maar liefst 18,7 miljard XRP van hand. Dit lijkt te komen doordat moederbedrijf Ripple een kleine overwinning heeft geboekt in de rechtszaak tegen de SEC.

Ripple koers in het groen

De huidige Ripple koers is 0,36 euro, 3 cent meer dan het laagste punt van de afgelopen 7 dagen. Deze stijging gaat gepaard met een algehele groei van de cryptomarkt.

Ondanks de stijging is de waarde van XRP nog ver verwijderd van zijn all time high, deze werd op 4 januari in 2018 behaald en staat op 3,77 euro. XRP is hiermee een van de weinige crypto’s die geen all time high behaalde tijdens de bull run van 2021.

Piek in handelsvolume XRP

Santiment deelde onderstaande grafiek waarin het transactievolume van XRP een enorme piek laat zien. Volgens het analysebedrijf was het handelsvolume afgelopen vrijdag 18,7 miljard XRP. Dit zou volgens hun kunnen zorgen voor volatiliteit op de markt. Dat blijkt, gezien de stijging van 9% de afgelopen 7 dagen.

Kleine overwinning Ripple in rechtszaak van 100 miljoen

Het lijkt of de koersstijging en de piek in het handelsvolume komt doordat een besluit van de rechter positief heeft uitgepakt voor Ripple. De rechtbank wees een verzoek van de SEC af om een toespraak van een oud-werknemer  van de financiële waakhond te voorkomen.

Deze voormalig medewerker verklaarde jaren geleden dat Ethereum geen security is en dus niet valt onder de verantwoordelijkheid van de SEC. De rechtbank wilde niets weten van het bezwaarschrift van de SEC en noemde het voorstel zelfs hypocriet.

De zaak loop inmiddels al langer dan anderhalf jaar en in die tijd heeft Ripple laten zien dat ze niet bang zijn voor de SEC. Ze voegen de daad bij het woord en hebben inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven aan juridische kosten.

De CEO van Ripple Brad Garlinghouse legt uit dat dit bedrag gerechtvaardigd is doordat hij niet alleen strijd voor zijn bedrijf, maar voor de hele crypto-industrie. Hij zegt dat het de tactiek van de SEC gebaseerd is op het zo duur mogelijk maken van rechtszaken zodat de beklaagden sneller geneigd zijn om tot een schikking te komen.

Investeerders XRP niet welkom

Aan de andere kant van het spectrum staan XRP-investeerders, zij worden vertegenwoordigd door advocaat John Deaton. De investeerders willen betrokken worden bij de rechtszaak omdat ze door de aanklacht van de SEC veel geld zijn verloren. De SEC vindt echter dat deze investeerders niet welkom zijn en heeft daarom een bezwaarschrift tegen hun aanwezigheid ingediend bij de rechter. Dat is gek, want het bestaansrecht van de SEC is juist om investeerders te beschermen.

 
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: