Home » Nieuws » XRP koers en handelsvolume stijgen na nieuws rechtszaak Ripple

XRP koers en handelsvolume stijgen na nieuws rechtszaak Ripple


De koers van XRP is deze week met 9% gestegen en het handelsvolume laat recordcijfers zien. Zo wisselden op één dag maar liefst 18,7 miljard XRP van hand. Dit lijkt te komen doordat moederbedrijf Ripple een kleine overwinning heeft geboekt in de rechtszaak tegen de SEC.

Ripple koers in het groen

De huidige Ripple koers is 0,36 euro, 3 cent meer dan het laagste punt van de afgelopen 7 dagen. Deze stijging gaat gepaard met een algehele groei van de cryptomarkt.

Ondanks de stijging is de waarde van XRP nog ver verwijderd van zijn all time high, deze werd op 4 januari in 2018 behaald en staat op 3,77 euro. XRP is hiermee een van de weinige crypto’s die geen all time high behaalde tijdens de bull run van 2021.

Piek in handelsvolume XRP

Santiment deelde onderstaande grafiek waarin het transactievolume van XRP een enorme piek laat zien. Volgens het analysebedrijf was het handelsvolume afgelopen vrijdag 18,7 miljard XRP. Dit zou volgens hun kunnen zorgen voor volatiliteit op de markt. Dat blijkt, gezien de stijging van 9% de afgelopen 7 dagen.

Kleine overwinning Ripple in rechtszaak van 100 miljoen

Het lijkt of de koersstijging en de piek in het handelsvolume komt doordat een besluit van de rechter positief heeft uitgepakt voor Ripple. De rechtbank wees een verzoek van de SEC af om een toespraak van een oud-werknemer  van de financiële waakhond te voorkomen.

Deze voormalig medewerker verklaarde jaren geleden dat Ethereum geen security is en dus niet valt onder de verantwoordelijkheid van de SEC. De rechtbank wilde niets weten van het bezwaarschrift van de SEC en noemde het voorstel zelfs hypocriet.

De zaak loop inmiddels al langer dan anderhalf jaar en in die tijd heeft Ripple laten zien dat ze niet bang zijn voor de SEC. Ze voegen de daad bij het woord en hebben inmiddels al meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven aan juridische kosten.

De CEO van Ripple Brad Garlinghouse legt uit dat dit bedrag gerechtvaardigd is doordat hij niet alleen strijd voor zijn bedrijf, maar voor de hele crypto-industrie. Hij zegt dat het de tactiek van de SEC gebaseerd is op het zo duur mogelijk maken van rechtszaken zodat de beklaagden sneller geneigd zijn om tot een schikking te komen.

Investeerders XRP niet welkom

Aan de andere kant van het spectrum staan XRP-investeerders, zij worden vertegenwoordigd door advocaat John Deaton. De investeerders willen betrokken worden bij de rechtszaak omdat ze door de aanklacht van de SEC veel geld zijn verloren. De SEC vindt echter dat deze investeerders niet welkom zijn en heeft daarom een bezwaarschrift tegen hun aanwezigheid ingediend bij de rechter. Dat is gek, want het bestaansrecht van de SEC is juist om investeerders te beschermen.

 
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: