Home » Nieuws » ‘Zelden handelde BTC zo diep onder de 200-dagen MA’

‘Zelden handelde BTC zo diep onder de 200-dagen MA’


Er is weer veel rondom bitcoin (BTC) gebeurd gister. Zo zagen we dat de grote cryptocurrency exchange Crypto.com Apple Pay gaat accepteren als betaalmiddel voor het kopen van crypto. Dit wil dus zeggen dat bitcoin gemakkelijk ook via Apple apparaten gekocht kunnen worden. Voor nu is deze functie nog niet beschikbaar voor Nederlanders. Dit nieuws is natuurlijk alsnog erg goed voor de adoptie van bitcoin.

Daarnaast zagen we nog interessant nieuws rondom de regulering van cryptocurrencies. Gary Gensler, voorzitter van de SEC, heeft aangegeven klaar te zijn met de oorlog tegen crypto en wil een duidelijk beleid vormen. Dit zou natuurlijk erg gunstig kunnen zijn voor crypto en bitcoin!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 1,4% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.073 op crypto exchange Coinbase en dus komt de belangrijke support bij $20.000 weer zeer dichtbij. De euro prijs van bitcoin is €19.140 op de Nederlandse exchange Bitvavo.

Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 6,5%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 1,5% in waarde. In de afgelopen 24 uur versnelde de koers iets en daalde BTC met ongeveer 3,5%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $383,8 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,6%, vrijwel hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Het bitcoin 200 dagen dilemma

Voor bitcoin staat er iets vrij unieks te gebeuren op het moment van schrijven. Will Clement, analist bij Blockware met bijna 650.000 Twitter-volgers, heeft data gedeeld waarin te zien is dat de koers van bitcoin onder de 200 dagen moving average (MA) is gedoken. Dit is iets dat bijna nooit voorkomt. Uit de data blijkt namelijk dat de koers slechts in 3% van haar totale leven zo ver onder dit niveau is geweest.

Of dit nou per direct bullish of bearish nieuws is is nu nog moeilijk te zeggen. Het zou natuurlijk bullish kunnen zijn omdat de keren dat we dit eerder zagen, de koers alleen maar wist te stijgen. Dit zou dus als een ideaal inkoopmoment gezien kunnen worden.

Natuurlijk zou het mogelijk ook bearish nieuws kunnen zijn aangezien de 200 dagen MA normaliter als sterke steun fungeert. Het feit dat we hier nu doorheen breken zou daarom ook een teken kunnen zijn dat we mogelijk nog verder wegzakken. Leden van de Discord omgeving van Crypto Insiders hebben een niveau waar onze analisten denken dat de koers zal belanden mocht dit gebeuren.

Premium crypto analyse van de dag: MANA

In mei werd er door de analisten van de Premium omgeving van Crypto Insiders een analyse gedeeld van MANA. Hier werd tussen de $0,90 en $0,99 een mogelijk instapmoment gezien. Nadat de gehele cryptocurrency markt harde klappen kreeg, wist MANA het nog verbazingwekkend goed te doen. De koers daalde minder hard dan de andere en lijkt nu weer omhoog te willen.

In de afgelopen dagen is er door onze analisten een nieuwe update rondom de MANA positie geplaatst waarbij het ernaar uitziet dat MANA nog goede papieren heeft om ons koersdoel nog te halen. De volledige analyse en de updates zijn te lezen in de Discord omgeving.

afbeelding 1: Bovenstaande MANA analyse werd op 17 mei 2022 gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: