Home » Nieuws » ‘Zelden handelde BTC zo diep onder de 200-dagen MA’

‘Zelden handelde BTC zo diep onder de 200-dagen MA’


Er is weer veel rondom bitcoin (BTC) gebeurd gister. Zo zagen we dat de grote cryptocurrency exchange Crypto.com Apple Pay gaat accepteren als betaalmiddel voor het kopen van crypto. Dit wil dus zeggen dat bitcoin gemakkelijk ook via Apple apparaten gekocht kunnen worden. Voor nu is deze functie nog niet beschikbaar voor Nederlanders. Dit nieuws is natuurlijk alsnog erg goed voor de adoptie van bitcoin.

Daarnaast zagen we nog interessant nieuws rondom de regulering van cryptocurrencies. Gary Gensler, voorzitter van de SEC, heeft aangegeven klaar te zijn met de oorlog tegen crypto en wil een duidelijk beleid vormen. Dit zou natuurlijk erg gunstig kunnen zijn voor crypto en bitcoin!

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 1,4% gedaald sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven $20.073 op crypto exchange Coinbase en dus komt de belangrijke support bij $20.000 weer zeer dichtbij. De euro prijs van bitcoin is €19.140 op de Nederlandse exchange Bitvavo.

Het handelsvolume daalde in hetzelfde tijdsbestek met 6,5%. Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 1,5% in waarde. In de afgelopen 24 uur versnelde de koers iets en daalde BTC met ongeveer 3,5%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $383,8 miljard. Vergeleken met de totale crypto marktkapitalisatie komt de bitcoin dominantie hiermee uit op 42,6%, vrijwel hetzelfde niveau als 24 uur geleden.

Het bitcoin 200 dagen dilemma

Voor bitcoin staat er iets vrij unieks te gebeuren op het moment van schrijven. Will Clement, analist bij Blockware met bijna 650.000 Twitter-volgers, heeft data gedeeld waarin te zien is dat de koers van bitcoin onder de 200 dagen moving average (MA) is gedoken. Dit is iets dat bijna nooit voorkomt. Uit de data blijkt namelijk dat de koers slechts in 3% van haar totale leven zo ver onder dit niveau is geweest.

Of dit nou per direct bullish of bearish nieuws is is nu nog moeilijk te zeggen. Het zou natuurlijk bullish kunnen zijn omdat de keren dat we dit eerder zagen, de koers alleen maar wist te stijgen. Dit zou dus als een ideaal inkoopmoment gezien kunnen worden.

Natuurlijk zou het mogelijk ook bearish nieuws kunnen zijn aangezien de 200 dagen MA normaliter als sterke steun fungeert. Het feit dat we hier nu doorheen breken zou daarom ook een teken kunnen zijn dat we mogelijk nog verder wegzakken. Leden van de Discord omgeving van Crypto Insiders hebben een niveau waar onze analisten denken dat de koers zal belanden mocht dit gebeuren.

Premium crypto analyse van de dag: MANA

In mei werd er door de analisten van de Premium omgeving van Crypto Insiders een analyse gedeeld van MANA. Hier werd tussen de $0,90 en $0,99 een mogelijk instapmoment gezien. Nadat de gehele cryptocurrency markt harde klappen kreeg, wist MANA het nog verbazingwekkend goed te doen. De koers daalde minder hard dan de andere en lijkt nu weer omhoog te willen.

In de afgelopen dagen is er door onze analisten een nieuwe update rondom de MANA positie geplaatst waarbij het ernaar uitziet dat MANA nog goede papieren heeft om ons koersdoel nog te halen. De volledige analyse en de updates zijn te lezen in de Discord omgeving.

afbeelding 1: Bovenstaande MANA analyse werd op 17 mei 2022 gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Om antwoord te krijgen op de vraag of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen in- of uitstapmomenten. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Total value locked van Cardano stijgt 200% in 2023

  De totale waarde van assets vastgezet in het Cardano (ADA) netwerk, ook wel total value locked (TVL) genaamd, is in rap tempo toegenomen. De stijging van decentralised finance (DeFi) heeft ook het Cardano netwerk niet overgeslagen. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van Cardano met meer dan 200 procent. Cardano DeFi groeit hard Op

 • Let op: populaire crypto lijkt belangrijke sell-zone te hebben bereikt

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Bezit jij deze crypto

 • Hoe staat het met de Ripple rechtszaak? Hier pak jij alvast 30 XRP gratis

  Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Al twee jaar is de crypto gemeenschap getuige van de slepende rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak lijkt voorzichtig de eindfase te naderen, en om dit te vieren geeft een

 • Waarom jij soms uit (onterechte) angst bitcoin verkoopt

  Michael Eisink is 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van bitcoin en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. We kennen waarschijnlijk allemaal het ik zei het toch fenomeen, in verschillende varianten. Mensen zijn geneigd tot het toepassen van

 • Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

  Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: